Interessant anmeldelse i KunstAvisen No. 9 Oktober/November 2020 (øverst tekst, nederst pdf – sideopdatering kan vare nogle sekunder):

Origin” – soloudstilling med Ege Arp-Hansen på KulturStationen, Humlebæk fra 4.9 til 6.12.2020

Af Lis Engel.

Hvis oplevelsen af udstillingen skal beskrives med to ord kunne det være Stilhed og Skønhed. Det er en helt usædvanlig oplevelse at bevæge sig ind i denne sublime udstilling, som jeg vil anbefale på det varmeste.

DET ABSTRAKTE MALERI

Ege Arp-Hansen er abstrakt billedkunstner og kan kunsthistorisk ses i forlængelse af minimalisme, men med sin helt egen måde at udforske og udfolde det moderne, abstrakte maleris muligheder med en intens nysgerrighed for farvens og mediets muligheder. Han skaber en række sublime kvaliteter, som ofte er fraværende i det nutidige maleri. Hvilke kvaliteter karakteriserer da udstillingen?

Det kan ikke besvares endegyldigt, men der er en intensitet og sensualitet i den måde Ege Arp-Hansen udfolder sit serielle værk. Han arbejder ofte i serier, og ofte monokromt, og samtidigt med en følsomhed for subtile nuancer og rytmer, som både kan ses i farvens modulering og i farvens taktilitet som kvalitet og komposition.

DET NUMINØSE OG DET EROTISKE

Nogle gange svæver billeder i en serie som et transparent drømmesyn fx udfoldet i den helt lyse væg, hvor den enkelte inviteres til at forsvinde ind i det hvide lys og de sarte modulerede pasteltoner fra det kølige til det varme i en blid lystransformation.

Andre billeder udforsker inenst det taktile og kan forstærke oplevelsen af rytme som en fysisk kvalitet. Det kan fx ses i nogle af de foldede malerier og deres dybe fornemmelse for rytme og bevægelse gennem foldninger og ligeledes i værker med mere pastøst formede påføringer af farve. Her spænder farveskalaen fra intense, stærke røde, rosa og abrikos over metalliske, mørke og violette i forskellige mindre serier eller soloværker. Det er værker, der måske kan åbne for oplevelser af det fantastiske, det erotiske og samtidigt det overdådige og totalt grænseoverskridende. En enorm spændvidde samtidigt med en vidunderlig helhed og sammenhæng.

Måske kan kvaliteterne beskrives som det grænseløse, det evige, uden begyndelse og slutning, men også fyldt med en sanselighed og intensitet, som skaber en stemning af lyksalighed, af det vidunderlige.

HELHEDSINSTALLATION

Selve udstillingen, oplevet i sin helhed i det rå rum, er helt unik i den måde det er lykkedes at skabe en symfoni af farver, lys, rytmer, der rækker ud over det enkelte værk og ind i en total helhed, hvor de serielt ophængte malerier sammen skaber blide skift og betydningslag, som på én gang er fuldstændigt abstrakte, men samtidigt stemte – som visuel musik. Det er spændende at fordybe sig og opleve den spændvidde, der ligger fra det fuldstændigt blide, hviskende, til det intenst lidenskabelige – ikke som kvaliteter, der er adskilt, men som kvaliteter, der er til stede i både det enkelte værk og i helheden som en gennemgående tone.

 

Ege Arp-Hansen origin Review in KunstAvisen 2020

 

 

Omtale af udstillingen “origin” i Frederiksborg Amts Avis 25. september 2020 (sideopdatering kan vare nogle sekunder):

Gå på opdagelse i Ege Arp-Hansens univers-Frederiksborg Amts Avis 25-9-2020

 

 

Omtale af udstillingen på Humlebæk Bibliotek i marts 2022 i Helsingør Dagblad:

Ege Arp-Hansen_Helsingør Dagblad_2022-03

 

Interview fra Kunstavisen nummer 2 – 2019 (sideopdatering kan vare nogle sekunder):

Interview med Ege Arp-Hansen - Kunstavisen 2 2019

 

 

Interview op til udstillingen “origin” på KulturStationen i Humlebæk fra 4-9-2020 til 6-12-2020. Sendt i Radio Humleborg – Fredensborg/Humlebæk lokalradio og optaget august 2020. Varighed ca. 18 minutter:

 

 

Vanity Fair, Home Is Where The Art Is, september 2020:

EGE-ARP HANSEN_Vanity_Fair_September_2020

 

 

Interview om liv, kunst og inspiration i to dele fra Radio Humleborg – Fredensborg/Humlebæk lokalradio – optaget oktober 2019. Varighed ca. 18 minutter hver:

 

 

Vanity Fair, Home Is Where The Art Is, juli/august 2020:

EGE-ARP HANSEN_VANITY FAIR_JULY_AUGUST

 

 

Instagram 4. november 2020:

 

Screenshot_2020-11-04 Ege Arp-Hansen (ege.arp.hansen) on Instagram • 76 photos and videos

 

 

Vanity Fair, Home Is Where The Art Is, juni 2020:  EGE-ARP HANSEN_VANITY FAIR_06_07_HIWTAI.indd-1

 

 

Omtale af udstillingen i Humlebæk Kunstforening nov/dec 2019 fra Frederiksborg Amtsavis samt sn.dk 13. nov. 2019 (sideopdatering kan vare nogle sekunder):

kunstner-udstiller_-ved-første-blik-næsten-usynlige.-sn.dk-forsiden-nordsjælland-fredensborg1

 

Indslag fra åbningen af udstillingen på Humlebæk Bibliotek November 2019 bragt i Radio Humleborg. Varighed 10:27:

 

Kort interview i anledning af udstillingen på Humlebæk Bibliotek i November 2019 bragt i Radio Humleborg. Varighed 5:17:

 

Omtale Uge Nyt Fredensborg 19.11.19:

Udklip fra Uge Nyt Fredensborg19.11.19

 

 

Omtale i Nordsjælland 19.11.19:

Udklip fra Nordsjælland 19.11.19

 

 

 

 

.